Bel mij terug

Liveblog: maatregelen NEH aangaande coronavirus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De berichtgevingen rondom het coronavirus (COVID-19) zijn NEH niet ontgaan en uiteraard zijn ook wij bezorgd over de impact van het virus. NEH levert belangrijke IT-diensten aan uw organisatie, waar u op moet kunnen vertrouwen. Middels dit bericht geven wij u meer duidelijkheid over hoe wij de continuïteit van onze dienstverlening in deze uitzonderlijke omstandigheden voor u borgen.

Update 20 maart 15:00 uur

Thuiswerken is inmiddels het nieuwe normaal geworden. De voorzieningen om met enige regelmaat thuis te kunnen werken hebben we gelukkig allemaal al. Nu medewerkers massaal thuiswerken en dit naar verwachting nog veel langer gaat duren, ontstaat er voor velen een nieuwe behoefte.

Hoe fijn zou het zijn als:  

  • Collega's elkaar kunnen zien en spreken; 
  • Collega's het scherm met een ander kunnen delen om zo eenvoudig samen te werken; 
  • Collega's samen gelijktijdig aan documenten kunnen werken en ondertussen kunnen chatten en/of spreken met elkaar; 
  • Presentaties en meetings met externen gewoon door kunnen gaan zonder fysiek bij elkaar te hoeven zitten. Dus overleg op afstand vanaf ieder zijn eigen plek; 
  • Interne overleggen met meerdere personen door kunnen gaan.  

De mogelijkheden van Microsoft Teams 
Herkent u bovengenoemde behoeften ook? Dan is Microsoft Teams de oplossing. Vanwege het coronavirus stelt Microsoft een proeflicentie van zes maanden ter beschikking voor 1.000 medewerkers per organisatie. NEH kan deze licenties voor uw organisatie activeren, waardoor u de beschikking krijgt over Microsoft Teams en dus optimaal samen met uw collega’s vanaf huis kunt samenwerken. 

Microsoft Teams werkt het beste op een Windows 10 device en kan ook gebruikt worden op telefoons en tablets. Als u dus over één van deze devices beschikt, kunt u al werken met Microsoft Teams. Gebruik in een Citrixomgeving raden wij vooralsnog af. In de toekomst komen hier wel mogelijkheden voor. Het werkt verreweg het snelst wanneer medewerkers zelf Microsoft Teams downloaden en vervolgens inloggen met hun eigen account. 

De snelste stap naar Teams op jouw device 
Wilt u ook gebruikmaken van deze functionaliteit en heeft u nog geen toegang? Laat dit dan aan ons weten door een reactie te geven op deze mail. Wij nemen dan contact met u op, nadat we de licenties en omgeving actief hebben gezet.  

Hoe nu verder? 
De mogelijkheid geven is een eerste stap, de mogelijkheid benutten is een belangrijke tweede. U zult merken dat er collega’s zijn die zelf hun weg vinden. Voor de collega’s die dat niet kunnen, biedt Microsoft e-learnings aan en stellen wij een door NEH gegeven webinar beschikbaar.

Voor de e-learnings kunt u naar deze site met videotraining van Microsoft gaan. Over de webinars informeren wij op een later moment. 

---------------------------------------------------------------------------------

Update 20 maart 09:00 uur

Advies NEH: zorg voor een goede werkplek Nu veel mensen tijdelijk thuis moeten werken vanwege het coronavirus, duikt de vraag op: hoe richt je je werkplek thuis het beste in, ook als je over beperkte middelen beschikt? Wij kwamen een interessant artikel tegen, dat wij graag met jullie willen delen. 

---------------------------------------------------------------------------------

Update 19 maart 16:00 uur

NEH werkt vanuit huis - verschuiving primaire focus

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en werken thuis. Terwijl onze Servicedesk er leeg uitziet, zetten onze Service & Support collega's zich van 07:00 tot 18:00 uur in om alle eindgebruikers de continuïteit van hun werkzaamheden te bieden. Wij maken gebruik van het Tele2 en Evolve platform. Deze Hosted Voice telefonieomgeving zorgt ervoor dat wij vanuit huis ondersteuning kunnen bieden.

Het is ons gelukt om de meeste eindgebruikers thuis te laten werken in de ICT-omgeving van NEH. Het aantal nieuwe thuiswerkvragen neemt af, waardoor onze primaire focus weer ligt bij het oppakken van reguliere meldingen en tickets vanuit de klant.

---------------------------------------------------------------------------------

Update 17 maart 11:30 uur

Veel thuiswerkers – NEH kan capaciteit aan

Nederlanders nemen (waar dat kan) de voorschriften in acht en werken massaal thuis vanwege het coronavirus. De primaire focus van NEH is momenteel ook om alle eindgebruikers thuis te kunnen laten werken. De vraag is groot en tot op heden kunnen wij deze capaciteit waarborgen. Echter, zijn er wel langere wachttijden voor onze Servicedesk.

De vraag is groot en wij kunnen de capaciteit waarborgen en blijven deze constant monitoren. Er zijn extra mensen ingezet voor het leveren van telefonische support. Houdt u desondanks deze extra inzet rekening met een langere wachttijd dan u van ons gewend bent. Daarnaast spelen er momenteel ook veel storingen, waar ook onze partners last van hebben.

Gisteren mochten onze Service & Support medewerkers maar liefst 1040 binnenkomende telefoontjes beantwoorden. De wachttijd voor iedere beller bedroeg gemiddeld 3:54 min. Vandaag merken wij opnieuw drukte, maar zullen wij er weer alles aan doen om iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen.

Tips om thuis goed te kunnen werken van de Coronakrant.

------------------------------------------------------------------------

Update - 16 maart 15:00 uur

Om 13.45 uur laat een woordvoerder namens Microsoft weten dat de problemen met Teams zijn opgelost. Lees verder >

Realtime detectie van storingen en problemen vindt u hier: https://allestoringen.nl/

------------------------------------------------------------------------------------------------

16 maart 2020

NEH neemt de berichtgevingen rondom het virus uiterst serieus en wij stellen de veiligheid van onze medewerkers en klanten voorop. Met ingang van afgelopen vrijdag 13 maart heeft NEH besloten om nagenoeg alle medewerkers vanuit huis te laten werken. Slechts een beperkt aantal medewerkers (o.a. logistiek/receptie) zijn momenteel op kantoor aanwezig. Deze maatregel wordt vooralsnog toegepast tot en met 6 april 2020.

Naast de reguliere ondersteuning van onze Service & Support medewerkers worden extra medewerkers uit andere teams binnen Service & Support ingezet om telefonische ondersteuning te bieden bij het thuiswerken. Dit om iedereen zo snel als mogelijk thuis aan het werk te krijgen.

Als gevolg van de op dit moment extra aanvragen tot thuiswerken kan de afhandeling van de reguliere (storings)meldingen daarom mogelijk iets langer duren dan gebruikelijk.

Continuïteit
Op dit moment kunnen wij melden dat NEH over voldoende capaciteit beschikt om eindgebruikers thuis te laten werken. Wij blijven dit constant monitoren en zullen indien nodig de capaciteit verder uitbreiden.

Om het risico op storingen te beperken worden software releases en veranderingen aan onze infrastructuur zoveel mogelijk uitgesteld tot een later tijdstip. 

Maatregelen
De continuïteit van onze dienstverlening aan onze relaties is, naast de gezondheid van onze medewerkers, onze hoogste prioriteit. Wij zullen er alles aan doen deze continuïteit te waarborgen.

Indien er sprake is van een of meerdere besmettingen bij medewerkers van NEH die van invloed zijn op het geheel van onze leveringsverplichtingen, dan zal de inzet van onze mensen worden aangepast naar de volgende prioriteiten:

1. Continuïteit van de infrastructuur en servers 
2. Servicedesk, inclusief storingsdiensten
3. Projecten
4. Adviestrajecten
5. Opleidingen/Trainingen
6. Overige werkzaamheden

Indien deze prioriteitstelling invloed heeft op de werkzaamheden die bij of voor u gepland zijn, dan zullen we uiteraard direct contact met uw organisatie opnemen.

On-site werkzaamheden
Wanneer het Coronavirus binnen uw organisatie wordt vastgesteld, dan horen wij dat graag direct. Daarbij volstaat een bericht naar servicedesk@nehgroup.com. Dit kan dan gevolgen hebben voor de on-site ondersteuning waarbij we, uitsluitend in geval van concrete risico's voor onze medewerkers, mogelijk eisen gaan stellen aan de werkomgeving of onze inzet on-site opschorten. Waar technisch mogelijk, voeren we de werkzaamheden op afstand uit. 

Indien deze situatie zich voordoet vertrouwen we erop dat we, samen met u een gezonde, afweging kunnen maken over hoe we u het beste kunnen helpen in de situatie van dat moment.

Vooralsnog zullen afspraken die gepland zijn in principe doorgaan, tenzij u daar vanaf wilt zien.

Reserveonderdelen
Als gevolg van het virus, ontstaat er doorgaans ook schaarste in verschillende goederen en producten. Op dit moment zijn er bij NEH gelukkig geen aanwijzingen met betrekking tot beperkte levering van reserve-onderdelen. Mochten wij hier wel aanwijzingen voor zien, dan nemen wij contact met u op over een passende oplossing.

Online vergaderen
Uiteraard zullen wij de mogelijkheden voor online vergaderen zoveel mogelijk benutten. Heeft u al een mogelijkheid tot online vergaderen via Microsoft Teams, dan doen wij graag met u mee. Heeft u nog geen mogelijkheid hiertoe, dan nemen wij u in een volgend overleg graag mee in de mogelijkheden die hiertoe bestaan.

NEH volgt strikt de richtlijnen van het RIVM, we blijven de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en zullen ons aanpassen waar en wanneer dit nodig is om bij te dragen aan de continuïteit van onze en uw bedrijfsvoering. 

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact met uw Account of Service Level Manager of met onze afdeling Service en Support via 033-4343085 of per mail servicedesk@nehgroup.com.

 

Nieuws & actualiteiten

NEH verzorgt Security Awareness Workshop tijdens CorporatieGids LIVE
95% van de datalekken komt door gebruikers! Hoe helpt u uw organisatie en colleg...
Lefier uit Groningen kiest voor Clouddienstverlener NEH uit Leusden
Onlangs heeft woningcorporatie Lefier uit Groningen, na een intensief RfP-trajec...
NEH Group nieuwe deelnemer van DHPA
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) kondigt aan dat NEH Group B.V. is t...
NEH maakt indruk als debutant in Giarte Outsourcing Performance onderzoek
Jaarlijks doet Giarte onderzoek naar de outsourcing performance van IT-dienstver...
Provides kiest voor onderscheidende kwaliteiten van dienstverlening NEH
Woningcorporatie Provides uit IJsselstein heeft er na een uitgebreid en gedegen ...
Reggewoon, klant van het eerste uur, verlengt contract met NEH tot 2025
In een tijd dat ICT voor elke organisatie steeds belangrijker wordt, heeft fusie...
20 jarig jubileum NEH met kennismiddag voor leidinggevenden bij woningcorporaties
Met trots op haar 20-jarig jubileum organiseert NEH op 31 augustus 2017 een kenn...
CorporatiePlein: Verplichtingen omzetten in innovatieve oplossingen
Privacy en informatiebeveiliging worden door sommige corporaties als 'moetje' ge...
Rondom Wonen verlengt samenwerking met NEH Shared Services tot 2025
Tijdens de viering van het 20 jarig jubileum van NEH op 31 augustus 2017, hebbe...
Inspirerende ondertekening van nieuw contract tussen SCW en NEH
Tijdens een inspirerende contractondertekening hebben woningcorporatie SCW uit T...
NEH genomineerd voor Ondernemersprijs Leusden in jubileumjaar
2017 is een feestelijk jaar voor NEH. Naast een prachtig twintigjarig jubileum, ...
NEH Shared Services wint voor de vijfde maal de FD Gazelle Award
De groei zit er goed in bij NEH die daarom dit jaar haar vijfde award in ontvang...
Een aardbevingsbestendige ICT-omgeving voor Woningstichting de Delthe
Op een winterse maandag 11 december trotseerden NEH’ers Stefan Vogelaar en Jan P...
NEH voldoet opnieuw aan ISO 27001 norm en verlengt haar certificaat tot 2021
Informatiebeveiliging is al jaren speerpunt in het beleid van NEH, waarbij in aa...
Thús Wonen kiest voor gelegenheid om eigen doelstellingen te bereiken
Woningcorporatie Thús Wonen uit Dokkum heeft ervoor gekozen haar ICT naar de Clo...
NEH breidt security awareness training uit met AVG e-learning
In aanvulling op haar security awareness training biedt NEH samen met trainingsp...
Maaskoepel professionaliseert, kiest voor partnerschap en een nieuwe ICT-omgeving
Waar Maaskoepel in 2010 de eerste samenwerking met NEH aanging, heeft de federat...
Nieuw: de maandelijkse NEH Nieuwsbrief
Vanaf dinsdag 6 maart 2018 gaat NEH aan klanten, relaties en andere geïnteressee...
ISAE 3402 type II-verklaring beschikbaar voor klanten NEH
Door een onafhankelijke auditor heeft NEH de kwaliteit van haar beheersmaatregel...
NEH bij CorporatieGids LIVE 2018: Security awareness en de AVG
Op donderdag 12 april 2018 vindt in Expo Houten de CorporatieGids LIVE Kennisdag...
19/02/17
NEH verzorgt Security...
21/04/17
Lefier uit Groningen ...
22/05/17
NEH Group nieuwe deel...
29/06/17
NEH maakt indruk als ...
24/07/17
Provides kiest voor o...
07/08/17
Reggewoon, klant van ...
08/08/17
20 jarig jubileum NEH...
18/09/17
CorporatiePlein: Verp...
19/09/17
Rondom Wonen verlengt...
01/10/17
Inspirerende ondertek...
12/10/17
NEH genomineerd voor ...
20/10/17
NEH Shared Services w...
19/12/17
Een aardbevingsbesten...
15/01/18
NEH voldoet opnieuw a...
22/01/18
Thús Wonen kiest voor...
29/01/18
NEH breidt security a...
25/02/18
Maaskoepel profession...
28/02/18
Nieuw: de maandelijks...
01/03/18
ISAE 3402 type II-ver...
02/03/18
NEH bij CorporatieGid...