Bel mij terug

De Ondernemer: “Met gedragstraining maakt NEH Group het verschil”

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De Ondernemer is een platform dat ondernemers online, in print en tijdens events informeert en inspireert. In een interview over ‘Klanten van morgen’ vanuit de Connected Lounge on Tour vroegen zij Jan Pieter Cleveringa, algemeen directeur bij NEH, over onze klantgerichtheid.


Deze video is gemaakt door Tele2.

In het interview kwamen vragen aan bod als: ‘Hoe help je je klanten met je meegroeien’, ‘Wat is het voordeel van in de Cloud werken?’ en ‘Hoe zorg je dat je medewerkers de klant centraal stellen?’ De algemeen directeur legt uit hoe wij dit doen bij NEH.

“ICT-bedrijf NEH Group maakt niet alleen het verschil met technische oplossingen, maar vooral ook met klantgerichtheid. Met dit doel krijgen medewerkers gedragstraining.”

De Ondernemer
Het crossmediale platform van De Ondernemer bestaat uit meerdere kanalen. De Ondernemer verzorgt wekelijks een hele pagina vol kennis en inspiratie voor ondernemers in de dagbladen van de Persgroep. Ondernemers krijgen hier de meest relevante en actuele informatie, zakelijke inzichten en ondernemerservaringen. Van lokaal tot landelijk actief, van start-up tot familiebedrijf; zij voorzien alle ondernemers van relevante kennis en inspirerende cases en organiseren spraakmakende ontmoetingen.

Bekijk het volledige interview in dit artikel.


Giarte 2019: NEH trots dat waardering klanten weer is gestegen!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Voor het derde jaar op rij heeft NEH meegedaan aan het onafhankelijke Giarte Outsourcing Performance Onderzoek. De mening van klant organisaties wordt gevraagd over hun relatie met hun externe IT-serviceprovider. Eind juni zijn de resultaten aan het grote publiek gepresenteerd.


  • 1
  • 2