Bel mij terug

Bedrijven pakken cybersecurity aan, nu het personeel nog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanmorgen kopte het RTL Nieuws: 'Bedrijven doen steeds meer aan cybersecurity, incidenten dalen.' Middelgrote bedrijven hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in cybersecuritymaatregelen. Het aantal veiligheidsincidenten is hierdoor flink gedaald. Jan Niessen, Privacy Officer bij NEH, ziet dit als niet meer dan normaal. "Een goede aanpak is hard nodig, maar het echte probleem zit tussen het beeldscherm en de rugleuning."

 

Cybersecurity aanpakken

 

Antivirussoftware is de meest gebruikte veiligheidsactie. Daarnaast stijgt het gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA) en het beleid van sterke wachtwoorden in 2018 bij bedrijven tot 50 medewerkers. Het aantal incidenten nam aanzienlijk af. "Toch hadden vorig jaar nog altijd twee op de drie ondernemingen met meer dan 500 mensen last van een hack of datalek", aldus RTL Nieuws.

 

Kennis en vaardigheden

Onze Privacy Officer vindt de techniek maar een onderdeel van de beveiliging: "Als je de grootste oorzaak niet aanpakt, blijf je dweilen met de kraan open. Door een cyber attack komt je imago op straat te liggen en het kan je veel geld kosten. Je moet juist investeren in kennis en vaardigheden.” 

 

Bij NEH verzorgen wij introductiesessies van security awareness. Hoe investeer je in beveiliging en waarmee bereik je het beste resultaat? Iedere medewerker wordt geacht e-learnings te volgen op verschillende onderdelen, zoals wachtwoorden en AVG. Wij kunnen de opgedane kennis toetsen door phishing campagnes te houden.

 

Meer informatie?

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van cybersecurity? Stuur een e-mail naar marketing@nehgroup.com.

 

Lees het hele artikel van RTL Nieuws over Cybersecurity