Bel mij terug

Heel NEH is AED getraind

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op steeds meer plekken hangen AED’s (Automatische Externe Defibrillator): in winkelcentra, op sportscholen of zoals bij NEH op het werk. Om de overlevingskansen van een slachtoffer te verhogen is het van belang om zo snel mogelijk te starten met het gebruik van de AED.

Training AED en reanimatie

Reanimeren en AED gebruiken
Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen NEH weet hoe je op een veilige en verantwoorde manier een AED gebruikt, zijn alle medewerkers getraind door Ehabo Preventie. Bij NEH staat de menselijke maat centraal. Goed voor elkaar zorgen en er voor elkaar zijn, op welke wijze dan ook, is belangrijk. Daarom zijn er, naast vaste BHV’ers, voor alle medewerkers reanimatietrainingen.

In Nederland krijgen jaarlijks 15.000 tot 16.000 mensen een hartstilstand. De overleving van een hartstilstand hangt sterk af van de directe hulpverlening. Wanneer de reanimatie met een AED binnen 6 minuten start, vergroot het de kans op overleving met 50-70%.

Wat is een AED?
Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten, middels een elektronische schok, en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.