Bel mij terug
  • Home
  • Blog
  • Maand van de Veiligheid, één jaar na invoering van de AVG

Maand van de Veiligheid, één jaar na invoering van de AVG

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Op 25 mei 2019 is het een jaar geleden dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) werd ingevoerd. Om een jaar na de invoer van de AVG de urgentie van goede informatiebeveiliging te blijven benadrukken, doopt NEH mei om tot 'Maand van de Veiligheid'.

Maand van de Veiligheid, een jaar na invoering van de AVG

Een jaar geleden was de komst van deze Europese wet ingrijpend voor veel organisaties. Beleid werd geschreven, processen zijn aangepast en er kwamen getrainde medewerkers. Nu diverse leveranciers van informatiesystemen zijn gecertificeerd en de documenten op orde zijn, verdwijnt het onderwerp steeds meer naar de achtergrond. Jan Niessen, Kwaliteitsmanager bij NEH, uit zijn zorgen: "Omdat de actualiteit weg is, zien we ook de urgentie verdwijnen. Er is in korte tijd heel veel aandacht besteed aan de AVG en nu is het zaak om te blijven voldoen aan de wetgeving. Dit is een constant proces.”

Maand van de Veiligheid
Tijdens de Maand van de Veiligheid hoopt de Kwaliteitsmanager, die tevens de rol van Privacy Officer invult, dat mensen de urgentie van dit onderwerp (blijven) beseffen: "Door periodiek aandacht aan dit onderwerp te besteden, blijven medewerkers op de hoogte. Dit is nodig, aangezien de risico's toe blijven nemen en datalekken helaas aan de orde van de dag zijn.”

Jan vervolgt: “Frequent moeten we het beleid opnieuw toetsen. Aan de voorkant van de organisatie betekent dit bijvoorbeeld dat alles in het werk gesteld moet worden om het huidige personeel en nieuwe medewerkers ondersteund worden bij informatiebeveiliging en privacy op de werkvloer."

Nulmeting doen?
In mei deelt NEH vanwege de Maand van de Veiligheid extra blogs, tips, filmpjes en andere informatie over informatiebeveiliging en security awareness. In het kader van security awareness is daarnaast een speciale nulmeting-aanbieding voor woningcorporaties en zorginstellingen in het leven geroepen. Resultaat van deze nulmeting? Inzicht in het huidige kennisniveau én gedrag van medewerkers, met concrete vervolgstappen hoe je dit kunt verbeteren.

Meer informatie over de nulmeting is te lezen via op deze flyer.
Wil je de nulmeting laten uitvoeren? Stuur dan een mail naar marketing@nehgroup.com.


Tags: AVG, mei