Bel mij terug

De week van: Evan van de Kamp – System Engineer bij NEH

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweken van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?


Het gezicht achter de dienstverlening

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Servicedesk-gezichtengids beschikbaar via klantportaal: Om nog meer een gezicht te geven aan haar dienstverlening, heeft NEH een Servicedesk-gezichtengids beschikbaar gesteld voor haar klanten in het TOPdesk-klantportaal. “Deze gezichtengids geeft onze eindgebruikers een gezicht bij de stem van personen met wie zij dagelijks het meeste contact hebben bij NEH”, vertellen Sanne Bessem en Jeroen van Veelen, Managers Service & Support.


Skype verdwijnt en Microsoft Teams verschijnt

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Steeds vaker zien we dat mensen in teamverband samenwerken; projectmatig, als scrumteam of simpelweg als afdeling. Om deze samenwerkingsvormen te versterken bracht Microsoft twee jaar geleden Teams op de markt als gedeelde werkruimte. Inmiddels biedt Teams functies als chatten, vergaderen, bestanden delen en samenwerken met zakelijke apps. Het gevolg? Skype for Business verdwijnt.


De Week Van: Ingrid van Wakeren – Financieel administratief medewerker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweken van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?